Poikkeustilanne on valitettava, mutta sen saattelemana kaikki Neuropointin fysioterapeutit toteuttavat tällä hetkellä etäterapiaa Valviran ja Kelan hyväksymän Viivi health -ohjelman välityksellä. Läsnäkuntoutusta toteutetaan terapeutin ja asiakkaan yhtenäisestä päätöksestä.


HUOMIO!

Neuropointin fysioterapeutit osallistuivat Kelan juuri päättyneeseen tarjouskilpailuun yhdessä osuuskuntana (Neuropoint osk). Neuropoint osk hyväksyttiin Kelan palveluntuottajaksi. Tämä tarkoittaa sitä, että kaikki nykyiset asiakkaamme tulevat saamaan Kelasta kirjeen palveluntuottajan vaihtumisesta. Fysioterapeuttisi antaa lisätietoa terapian jatkumisesta.

Mikäli toivot fysioterapian toteutuvan Neuropointissa, olethan yhteydessä meihin puhelimitse tai sähköpostitse.

Terkuin, Neuropointin tytöt!

Etäkuntoutusta nyt myös Neuropointissa

Neuropointin Netta on suorittanut Etäratkaisut kuntoutumisen tukena täydennysopinnot (30 op) Metropolian, Laurean, Arcadan ja Jyväskylän ammattikorkeakoulujen yhteistyönä toteutetussa koulutuskokonaisuudessa. Tämä tarkoittaa sitä, että etäkuntoutuskokeilut on aloitettu myös Neuropointissa ja osa fysioterapiasta voidaan toteuttaa etänä.

Etäkuntotus on melko uusi ilmiö ja se tarkoittaa kuntoutuksen toteutumista esim. tietokoneen, tabletin, puhelimen tai muun sovelluksen välityksellä tapahtuvaa kuntoutusta. Etäkuntoutus on tavoitteellista, kuten muukin kuntoutus ja sillä on selkä alku ja loppu. Etäkuntoutus sopii erityisesti henkilöille, jotka asuvat kaukana fysioterapiapaikasta, on hankala päästä vastaanotolle tai, jotka muuten kokevat etävastaanoton sopivan heille paremmin. Etäkuntoutus toteutetaan Neuropointissa tietoturvallisesti ja tietosuojalakia noudattaen, jonka vuoksi ensimmäinen käynti toteutetaan vastaanotolla vahvan tunnistautumisen takaamiseksi. Kohta voit varata ensimmäisen ajan itsellesi netin kautta, mutta toistaiseksi etäkuntoutuksen voit aloittaa soittamalla suoraan Netalle numeroon 040 760 6556.

Tervetuloa etäkuntoutuksen pariin! Se on todettu Kelan tutkimusten mukaan vähintään yhtä vaikuttavaksi kuin kasvoikkain tapahtunut kuntoutus ja se on ilmastoystävällistä :)

Esteetön matka Fuengirolaan 2.-9.10.2019

2-9.10.2019 toteutui jälleen matka Fuengirolaan Suomen matka-agenttien kautta, tällä kertaa ryhmänvetäjinä Outi ja Suski. Ryhmäläisiä oli kaiken kaikkiaan. 14. Fuengirola kohteena on tuttu ja asiat rullasivat koko matkan ajan moitteetta. Muutamia kommervenkkeja sattui, mutta asiat järjestyivät ja palautekeskustelussa tulikin esiin hyviä oivalluksia ”olen oppinut ottamaan asiat rennommin täällä”.

Matkaohjelmassa oli rantapiknik, käynti Mijasin kylässä, vierailu Malagan Picasso-museossa, karaoke-ilta sekä Benalmadenan perhospuistoon tutustuminen ja ihastuminen. Teimme ryhmänä lähes kaiken!

Ryhmän yhteinen henki oli mahtava, osallistuva ja avoin. Päivät etenivät toisiimme
tutustuen ja toinen toistamme auttaen ja kannustaen. Leikkimielisessä testissä selvisi myös, että lähes kaikissa ryhmäläisissä asustaa pieni espanjalainen. Palaute matkasta oli hyvin positiivinen ja monet toivovat uutta matkaa sekä vielä enemmän yhdessäoloa. Tämä lämmittää hurjasti mieltä!

Suuri kiitos meidän vetäjien puolesta,

Outi ja Suski

Erika suoritti fysioterapiaopiskeluiden 4. harjoittelujaksonsa Neuropointissa

Hei!

Nimeni on Erika ja olen suorittanut toiseksi viimeisen fysioterapian harjoittelun Neuropointissa. Minut otettiin ihanasti vastaan niin Neuropointin työntekijöiden kuin asiakkaidenkin puolesta. Hain tänne harjoitteluun sillä olen opiskelujen alkumetreistä asti ollut kiinnostunut neurologisten asiakkaiden fysioterapiasta, ja kiinnostus on vain kasvanut harjoittelun aikana. Mielenkiintoani on myös lisännyt se, että Neuropointin asiakaskunta koostuu eri-ikäisistä ihmisistä, lapsista aikuisiin.

Kuluneiden kahdeksan viikon aikana olen päässyt seuraamaan neurologiaan erikoistuneiden fysioterapeuttien työskentelyä monipuolisen asiakaskunnan kanssa eikä yksikään päivä ole ollut samanlainen. On ollut hienoa tavata erilaisia asiakkaita ja päästä käytännössä harjoittelemaan heidän kanssaan niin Neuropointin tiloissa, altaassa kuin kotikäynneilläkin. On myös ollut
mielenkiintoista perehtyä fysioterapeuttien työskentelyyn yrittäjyyden näkökulmasta. Näiden viikkojen aikana on syttynyt pieni kipinä, että ehkä yrittäjyys voisi olla minunkin valinta jossakin urani vaiheessa.


Iso kiitos koko Neuropointille ja ohjaajilleni Netalle ja Sannalle, jotka ovat ottaneet minut lämpimästi vastaan ja opettaneet minulle joka päivä jotain uutta. Nyt harjoittelun jälkeen olen uusia ajatuksia ja ideoita täynnä. Innoissani ja osin myös jännittyneenä odotan ensi toukokuuta, jolloin minunkin olisi tarkoitus valmistua fysioterapeutiksi!

Neuropointin väki toivottaa Erikalle sylikaupalla onnea fysioterapiaopiskelujen loppusuoralle!

Neuropointin Tuula ja Lena siirtyvät eläkkeelle

Toivotamme Tuulalle ja Lenalle hyvin ansaittauja eläkepäiviä vuodesta 2019 alkaen. Kiitämme hersyvistä nauruista ja yhteisistä vuosista. Tulemme aina muistamaan teitä lämmöllä.

Neuropointin Outi ja Netta järjestävät
luontoelämyksiä
liikuntarajoitteisille syksyllä 2018

Lähde kanssamme kokemaan luonnon kauneus, aistimaan sen äänimaailma ja maistamaan metsän antimia turvallisesti kahden fysioterapeutin ohjaamassa pienryhmässä elo-syyskuussa. Ryhmiä on kaksi eritasoista, käveleville sekä apuvälinein liikkuville.

Tapahtumakertoja on kolme molemmissa ryhmissä. Ryhmät toteutetaan osittain KKI-hanketuen avulla. Kohteina ovat Porvoon luontopolut (Gammelbacka ja Sikosaari), jotka tarjoavat piipahduksen metsän uumeniin ja Sikosaari lisäksi merenäärelle lintutornin viereen. Humlan ympäristö, mikä houkuttelee sopivan haastavan lenkkipolun lisäksi metsäpoluille samoilemaan ja marjastamaan tai sienestämään. Helsingin vanhankaupunginlahdella sijaitseva Lammassaari, mikä lumoaa kauneudellaan ja on rakennettu täysin esteettömäksi.

Lisätietoja ryhmistä antavat fysioterapeutit

Outi Tuupanen 050 4950956

Netta Turunen 040 7606556

neurowellness.fi@gmail.com

Neuropointin asiakastyytyväisyyskysely toteutettiin maaliskuussa 2018

Kysely, jossa 12 kysymystä johon numeraalinen vastaus 5-1, sekä 5 avointa kysymystä, keräsi 36 vastausta. Alla tiivistettynä kysymykset ja numeraalinen keskiarvo.

Kysymykset 1.-5. Terapeuttien saavutettavuus mm. puhelimitse, Neuropointin fysioterapiapalveluiden laajuus, onnistuminen terapiatavoitteiden laatimisessa, kuulluksi kokeminen fysioterapiassa sekä vuorovaikutus hoitavan fysioterapeutin kanssa. Vastausten keskiarvo: 4.56

Kysymykset 6.-7. Onko lymfa-ja allasterapia vastannut odotuksia. Vastausten keskiarvo: 4.41

Kysymykset 8.-12. Onko fysioterapia vastannut odotuksia, onko Neuropointin tilat viihtyisät, tarpeita täyttävät ja onko yleinen siisteys vastannut odotuksia Vastausten keskiarvo: 4.49 Avoimissa kysymyksien vastauksissa selviää että asiakkaamme kokee parhaaksi terapia-ajaksi aamupäivät. 8 asiakasta vastasivat seuraavansa Neuropointia sosiaalisessa mediassa. Asiakasiltoihimme tuli runsaasti sisältöehdotuksia, kuin myös erilaisia lisäpalvelutoiveita.

Kiitämme kaikkia kyselyyn vastanneita ja pyrimme jatkossakin tarjoamaan hyvää ja laadukasta fysioterapiaa!

Neuropoints kundrespons utfördes i mars 2018

Responsen, som besvarades av 36st av Neuropoints kunder, innehöll 12 frågor med numeriskt svar 5-1 samt av 5 öppna frågor. Nedan hittas ett sammandrag av frågorna samt ett medeltal av de numeriska frågorna.

Frågor 1.-5. Hur lätt är det att nå fysioterapeuterna per t.ex telefon, har uppläggning av
terapimålsättning lyckats, har man blivit hörd i fysioterapin och fungerar
växelverkan med fysioterapeuten samt erbjuder Neuropoint tillräckligt
mångsidiga fysioterapitjänster. Svarens medeltal: 4.56

Frågor 6.-7. Har lymfa-och bassängterapin motsvarat förväntningarna. Svarens medeltal: 4.41

Frågor 8.-12. Har fysioterapin motsvarat förväntningarna, är Neuropoints utrymmen ändamålsenliga samt är har den allmänna renlighet motsvarat förväntningarna. Svarens medeltal: 4.49

De öppna frågorna visar bl.a att våra
kunder helst kommer till fysioterapin på förmiddagarna. 8 kunder svarade att de
följer med oss på sociala medier. Vi fick en hel del innehållside’er för våra
kundkvällar, även önskemål om tilläggstjänster.

Vi tackar alla som besvarat vår kundrespons och vi strävar till att
fortsättningsvis erbjuda bra och kvalitativ fysioterapi!

Hätäensiapukoulutus omaisille ja avustajille

Maksuton hätäensiapukoulutus omaisille ja avustajille Neuropointin salissa

ti 27.3 (teoria) ja ke 28.3 (käytäntö) klo 17-19.

Ilmoittautumiset hlankinen@gmail.com

PAIKKOJA VIELÄ VAPAANA.

Lähtisitkö Sinä meidän kanssa Fuengirolaan syksyllä 2018?

On taas aika suunnata katse syksyyn ja uuteen Fuengirola-matkaan. Neuropointin Outi ja Netta lähtevät asiakkaiden kanssa esteettömälle matkalle Espanjan lämpöön 6.-14.10.2018 väliseksi ajaksi ja jos SINÄ haluat mukaan niin toimithan nopeasti, sillä ilmoittautuminen on jo alkanut. Lisätietoja matkasta antavat Outi 050 4950956 ja Netta 040 7606556. Lämpimästi tervetuloa mukaan!

Uusi tasapainoryhmä alkaa 1.2.2018

Haluatko hallita tasapainosi paremmin?

Tasapainoryhmä toteutuu 10 kertaa Neuropointissa torstaisin klo 16.00-16.45 1.2-19.4.2018 välisenä aikana (ei 8.3 ja 29.3). Ryhmä sopii kaikille tasapainon harjoittamisesta kiinnostuneille, myöskään keppi tai rollaattori apuvälineenä ei ole este. Harjoitteita tahdittavat mukavat klassikot :) Ilmoittaudu mukaan! Hinta 100€/hlö.

Ohjaajana toimii fysioterapeutti Susanna Savela/ 0405616355.

Smartum-setelillä fysioterapeutin ohjaamaa harjoittelua

Nyt voit maksaa fysioterapeutin toteuttamaa aktiivista ohjausta/ harjoittelua myös Smartum-setelillä tai verkkomaksuna. Smartum-etu käy fysioterapeutti Susanna Savelalla.

Minun Fuengirolamatkani - by Tinja Toivonen

Kun minulle kerrottiin, että Neuropointin Netta ja Outi järjestävät asiakkailleen matkan lämpimään Fuengirolaan, tiesin heti, että haluan mukaan. Olen matkustanut aika paljon, mutta en koskaan ollut reissannut ryhmänä. Matkanteko oli tehty niin helpoksi, kun ei tarvinnut itse miettiä esimerkiksi kuljetusta lentokentältä, hotellin esteettömyyttä, tai ympäristön soveltuvuutta pyörätuolin kanssa liikkumiseen. Koska tietysti nämä asiat ovat ensimmäisenä mielessä, kun ulkomaille matkustaa, vaikka olisi kuinka kokenut maailmanmatkaaja. Kokoonnuimme Helsinki-Vantaan lentokentällä aamutuimaan ja lähdimme matkaan. Lentokoneeseen siirtyminen kävi vaivattomasti, kun meitä yksi kerrallaan vietiin pienellä lentokonetuolilla omille paikoillemme. Istuttuamme koneeseen, apuvälineemme kiikutettiin ruumaan. Matka voi alkaa!

Vähän yli neljän tunnin kuluttua laskeuduimme lämpimään Malagaan, ja meitä oltiin jo odottamassa. Kun kaikki saivat apuvälineensä ja matkatavaransa, lähdimme meille varatulla bussilla kohti Fuengirolassa sijaitsevaa hotelliamme. Asetuin juuri mukavaan matkustusasentoon ja räpsin bussin ikkunasta kuvia, kun yllättäen olimmekin jo perillä. Matkaa lentokentältä hotellille oli vain 23 kilometriä! Hotelli sekä koko Fugen alue oli todella esteetöntä, puhdasta ja helppokulkuista. Jokainen suojatie, kauppa ja ravintola olivat täysin pyörätuoliystävällisiä, eikä Suomessa käytetyistä katukivetyksistä tai kynnyksistä ollut tietoakaan. Mutta näistä paras asia oli ehdottomasti hiekkaranta! Hiekkaranta ja Välimeren aallot olivat hotelliltamme vain tien toisella puolella, ja kuljin onnellisena lankutettua polkua pitkin aivan rantaviivaan saakka. Aurinkopedeistä muutamien alle oli rakennettu lankuista alusta, joten siirtyminen pyörätuolista aurinkopetiin oli helppoa, kun tuoli ei uponnut eikä muutenkaan sotkeentunut hiekkaan.

Makoilin rannalla sen viikon lähes jokaisena aamuna, ja päivällä teimme yhdessä ryhmänä kaikkea kivaa. Teimme päiväkävelyretken markkina-alueelle, kävimme syömässä, kiertelimme kauppoja, otimme valokuvia, ja kahtena päivänä syvennyimme yhdessä erilaisiin harjoituksiin, joissa opimme tuntemaan toisiamme ja jopa itseämme paremmin. Meidän matkaporukka oli loistava, eikä hetkeäkään tarvinnut olla yksin tai seuraa vailla. Matkaan mahtui paljon muistoja, valokuvia, naurua ja hyvää ruokaa, sekä jopa rusketusta! Ryhmänjohtajat, ihanat fysioterapeuttimme (Netta ja Outi), pitivät meistä hyvää huolta ja olivat aivan loistavaa matkaseuraa! Kiitos kun järjestitte tämän matkan; lähden ehdottomasti mukaan uudestaan, jos tällainen mahdollisuus aukenee!

Neuropointin Outin ja Netan asiakkaille tarjoama kuntoilu- ja virkistysloma Espanjan Fuengirolaan 8.-15-10.2017 toteutui yli odotusten!

Ryhmän koko: 14 henkilöä

Lennot: Norwegian

Hotelli: Ilunion Fuengirola

Vastuullinen matkanjärjestäjä: Suomen matka-agentit Oy

Meidän (Netan ja Outin) näkökulmasta Fugen matka onnistui
yli odotusten supermahtavasti! Ryhmäläiset nauttivat lämmöstä, merestä, löysivät
oivalluksia omaan elämään ja ryhmähenki oli loistava. Ohjattua ohjelmaa oli mm. riemukas piknik rannalla ja meressä uintia, hyvinvointiluentoja ja niihin liittyviä harjoitteita, jumppaa,
tanssia, laulua, illanvietto Flamencoesityksestä nauttien jne. Ryhmäläisten
kommentteja:

”Helpoin matka ikinä!”

”Mahtava, onnistunut reissu!”

”Ihania uusia kokemuksia turvallisessa seurassa!”

”Ensi vuonna uudestaan, mutta 2 viikkoa!”

Vietimme ikimuistoisen työviikon ihanien ihmisten seurassa – kiitos mukana olleille ja uutta matkaa suunnittelemaan.

Neuropointin 1-vuotissynttärit

Tervetuloa viettämään Neuropointin 1-vuotissynttäreitä pihajuhlien merkeissä kanssamme

pe 1.9.2017 klo 12.00-17.00

Tiedossa erinäistä ohjelmaa sekä kunniavieraina Juni-poni ja Ukko-koira.

Tarjolla pientä purtavaa.

Apua Kantaan koulutus 15.5

Neuropointin fysioterapeutit Lena Granfelt, Annika Malmberg, Annica Ek, Ann-Krsistin Sandström ja Netta Turunen kävivät Helsingissä Fysi ry:n järjestämässä Apua Kantaan -koulutuksessa.

Esteetön matka Fuengirolaan Neuropointin Outin ja Netan kanssa

Nyt on mahdollisuus lähteä Neuropointin fysioterapeuttien Outin ja Netan mukaan esteettömälle kunto- ja virkistyslomalle Espanjan Fuengirolaan 8.-15.10.2017. Vastuullisena matkanjärjestäjänä toimii Suomen Matka-agentit Oy. Hinta on 1195€/hlö kahden hengen huoneessa. Matkaohjelmasta vastaavat Outi Tuupanen ja Netta Turunen.

Hotelli on Ilunion Fuengirola ****

http://en.ilunionfuengirola.com/Lisätietoja antavat

Netta Turunen 040 7606 556 netta.turunen@pp.inet.fi

Outi Tuupanen 050 4950 956 outi.tuupanen@gmail.com

Tasapainoryhmä

Neuropointissa alkaa torstaina 19.1.2017 fysioterapeutin (Netan) ohjaama tasapainoryhmä ja mukaan mahtuu vielä 1 henkilö. Ryhmä on tarkoitettu henkilöille, jotka haluavat parantaa tasapainoaan saaden samalla vertaistukea mukavassa ryhmässä. Ryhmä kokoontuu 5 kertaa ja harjoitteet räätälöidään yksilöllisesti. Hinta 100€/hlö. Ilmoittautumiset viimeistään 18.1 Netalle puh. 040 760 6556 tai netta.turunen@pp.inet.fi.

Susanna Savela on liittynyt joukkoomme :)

Susanna Savela on aloittanut työt Neuropointissa 9.1.2017 ja täydentää näin iloista porukkaamme rempseällä hymyllään. Toivotamme hänet lämpimästi tervetulleeksi!

Kuntosaliryhmä

Tiloissamme toimii ohjattu kuntosaliryhmä niille, jotka tarvitsevat ohjausta, apua siirtymisissä tms torstaisin klo 14.45-15.45. Lisätietoja antaa Kira Floman-Andersson puh. 040-7575979.

Fysioterapeuttimme kouluttautuvat

Neuropointin fysioterapeutit ylläpitävät ammattitaitoaan kouluttautumalla ja päivittämällä tietojaan erilaisissa koulutuksissa ja seminaareissa. Syksyn 2016 aikana olemme olleet seuraavissa tapahtumissa mukana:

2016

24.9 Sauvakävelykoulutus (Kira Floman-Andersson)

8.10 Autismin kirjo elämänkaarella-koulutus, Porvoo. (Outi Tuupanen, Tuula Laajapuro-Savolainen ja Annika Malmberg)

13.10 Kipukiertueen luento, Helsinki. (Outi Tuupanen ja Tuula Laajapuro-Savolainen)

21.10 Parkinson koulutuspäivä, Vantaa. (Outi Tuupanen)

8.11 ALSia sairastavan moniammatillinen tuki. (Outi Tuupanen ja Lena Granfelt)

2017

30.1-12.5 Neurologisen kuntoutuksen erityiskoulutus 5 op (Kira Floman-Andersson)

3.-5.4 Geriatrisen fysioterapian erityisosaajakoulutus I moduuli (Annica Ek)

8.4 Hengitysfaskia ja lymfa (Annica Ek)

31.3-2.6 GAS-koulutus 3 op (Netta Turunen)